Morango aardbeien

Home Kwekerij Ons geheim

Ons geheim

Ons geheim

Morango® Fruits heeft lekkere, verse aardbeien van half maart tot en met de eindejaarsfeesten.
Hoe komt dat? Het aardbeienseizoen is toch maar van mei tot juli?

Zoals bij veel verse producten, zijn er verschillende manieren om aardbeien te telen. Soms zijn er fundamentele verschillen, maar soms zijn het ook kleinere nuances die ervoor zorgen dat aardbeien iets later of net iets vroeger mooi rood worden.

De meest traditionele manier om aardbeien te telen is onder de blote hemel en in de volle grond. De grootste productie van deze aardbeien in volle grond valt in juni. Vaak legt men stro tussen de aardbeien om de vruchten droger en vrij van zand te houden na een fikse regenbui. Bovendien plukt dit aangenamer en voorkom je dat er onkruid groeit. Soms worden er kleine of grote plastic beschermkappen overgeplaatst. Zo zijn de aardbeien minder gevoelig aan regen- en windschade. Ze hebben natuurlijk ook een invloed op de temperatuur.

Substraatteelt is de term voor een moderne teeltmethode waarbij de aardbeien in bakken staan, in onze serres. Deze aardbeien zijn kwalitatief even goed en even lekker omdat ze in serres beter beschermd zijn tegen vuil en weersomstandigheden. Deze teelt heeft als grote voordeel dat Morango® Fruits lekkere, verse aardbeien kan leveren van begin maart tot en met de eindejaarsfeesten.

De productiekost voor deze aardbeien ligt echter veel hoger, vandaar dat de productie vaak aanvullend is op de vollegrondsteelt in de zomer en vooral in het voor- en najaar veel op deze manier geteeld wordt. Morango® Fruits aardbeien zijn er dus niet langer alleen in het traditionele seizoen.