Morango aardbeien

Home Aardbeien Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit

De kwaliteitsaardbeien van Morango fruits zijn te herkennen aan een overkoepelend logo: "De Groene Boog".

Producten van topkwaliteit

De kwaliteit van onze Morango® aardbeien kenmerken zich door:

  • Extra versheid
  • Mooie kleur
  • Gaaf uiterlijk
  • Onberispelijk vruchtvlees
  • Sappige of volle smaak
  • Perfecte en uniforme grootte
  • Lange houdbaarheid

Milieuvriendelijke teelt

Fruit met het logo van "De Groene Boog" zijn het product van geïntegreerde en milieuvriendelijke teeltwijzen. In de tuinbouw onder glas wordt gewerkt met hommels voor de bestuiving en met natuurlijke middelen voor de bestrijding van schadelijke insecten en ziekten. In de tuinbouw in volle grond zorgt de teler voor een optimale en beredeneerde bodemvoeding en een natuurvriendelijke gewasbescherming . Hommels zorgen voor de bestuiving en verhinderen het gebruik van schadelijke pesticiden

Van familiebedrijven

Onze producten zijn gegarandeerd afkomstig van een familiebedrijf. Het gaat hier over ambachtelijke kwaliteitszorg die overgedragen werd van vader op zoon, waarbij traditie hand in hand gaat met de meest moderne productiemethodes. Door dit familiale karakter voelt de teler zich persoonlijk verantwoordelijk voor zijn.

Lastenboek en controles

Elke teler die zijn producten wil aanbieden met "De Groene Boog", moet bewijzen dat hij gewerkt heeft volgens een streng lastenboek. Hierin staan alle richtlijnen die hij nauwgezet moet volgen tijdens het volledige teeltproces. Hij wordt daarin begeleid door hoogst gespecialiseerde onderzoekstations. Groente- en fruittelers die het keurmerk hebben gekregen, worden regelmatig onaangekondigd gecontroleerd door gespecialiseerde kwaliteitsteams. Wie niet volgens het lastenboek heeft gewerkt, heeft geen recht meer op het label.